Skip to content

Toiminta

Lapuan reserviläiset ja Lapuan reserviupseerikerho järjestävät käytännössä kaiken toimintansa tiiviissä yhteistyössä. Hallituksemme kokoontuvat myös pääsääntöisesti yhdessä.

Jäsenille on olemassa Whatsapp-ryhmä, jonka kautta saa ensimmäisenä tiedon tapahtumista. Ryhmään voi liittyä ottamalla yhteyttä yhdistyksen toimijoihin. Ks. yhteystiedot etusivulla.

Järjestämme säännöllisesti SRA-ammuntoja (sovellettu reserviläisammunta). Ammuntojen ajankohdat ja paikat löytyvät tapahtumakalenterista.

Lapualla on useita MPK:n kouluttajasitoumuksen antaneita henkilöitä. Osaamista löytyy niin sotilaallisten taitojen kuin erä- ja suunnistustaitojen sekä monien turvallisuuteen liittyvien aiheiden kouluttamiseen. Kaikki kurssimme löytyvät MPK:n koulutuskalenterista.

Teemme tiivistä yhteistyötä myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) kanssa. Moni jäsenistämme kuuluu hälytysryhmiin, jotka ovat osa Pohjanmaan Vapepan toimintaa.

Pyrimme kohottamaan maanpuolustushenkeä myös järjestämällä Lapualla maanpuolustushenkisiä tapahtumia, kuten mm. kunniakäyntejä sankarihaudoille, konsertteja tai muita tilaisuuksia yhteistyössä seurakunnan ja kaupungin kanssa.